Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Szynka w sosie z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne mięsko od szynki podane w sosie pełnym warzyw.

Szynka w sosie z warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szynka w sosie z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Szynka w sosie z warzywami
Mięso umyć i dokładnie osuszyć. Podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Zalać 3 szklankami wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie oraz łyżeczkę przyprawy kucharek. Dusić pod przykryciem. Marchew, seler i pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach, czosnek pokroić w plastry, cebulkę posiekać i zrumienić na pozostałym oleju. Dodać do sosu. Dusić pod przykryciem do miękkości. Kiedy mięso będzie miękkie sos doprawić kucharkiem i pieprzem oraz zagęścić mąką wymieszaną z 1/3 szklanki wody. Zagotować. Podawać z ziemniakami i surówką.
Szynka w sosie z warzywami
Mięso podsmażyć z obu stron na oleju i zalać wodą.
Szynka w sosie z warzywami
Dodać starte na grubych oczkach warzywa.
Szynka w sosie z warzywami
Sos doprawić i zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą.

Tagi:

mięso szynka