makarena1011

makarena1011

Szef Kuchni
[Przepisów: 104]

Szynka z suszonymi morelami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki z szynki wieprzowej na słodko

Szynka z suszonymi morelami

Składniki:

Szynka z suszonymi morelami

 

  • 1,5 kg szynki wieprzowej w plastrach
  • 15 dag ostrego sera żółtego w plastrach
  • 250 ml soku pomarańczowego
  • 20 dag suszonych moreli
  • 2 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Szynka z suszonymi morelami
Opłukać i osuszyć mięso. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Na godzinę włożyć do lodówki. Namoczone i odsączone morele pokroić w paski. Na mięsie ułożyć plastry sera. Posypać morelami. Ukształtować rolady. Obwiązać nitką. Posmarowane olejem i oprószone papryką ułożyć w wysmarowanej tłuszczem brytfance. Piec w temp. 200 st. C przez 60 minut. Zalać sokiem. Piec w temp. 200 st. C przez 30 minut.