Sposób przygotowania:
Szynka z warzywami
Szynkę tak nacinać,aby powstał płat mięsa,który trzeba lekko(przez folię spożywczą)rozbić tłuczkiem do mięsa.Oprószyć solą i pieprzem po obu stronach mięsa.Mrożone warzywa włożyć na rozgrzany olej,zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem,aż się rozmrożą.Doprawić solą i pieprzem,ostudzić.Warzywa połączyć z jajkiem i bułką tartą,wymieszać.Rozłożyć na mięsie,zwinąć w roladę,obwiązać nitką ,tak aby farsz nie wyciekł podczas pieczenia.Zawinąć w folię aluminiową ,włożyć do żaroodpornego naczynia(na dno wlać trochę wody) i piec 1 godzinę w temperaturze 180*C.Po tym czasie zdjąć folię i piec do miękkości mięsa,często podlewając sosem z pieczenia,zwiększając temperaturę do 195-210*C(w razie potrzeby dolać wodę).Pieczeń pokroić w plastry.Sos z pieczenia zagęścić śmietaną.Doprawić.