Sposób przygotowania:
Szynkowa rolada z białą kiełbasą
Białą kiełbasę przełożyć do garnka,zalać wodą i ugotować. Ugotowaną kiełbasę wyjąć z wody, ściągnąć z nie osłonki. Mięso rozkroić tak, żeby otrzymać duży płat. Rozkrojone mięso rozbić tłuczkiem i oprószyć solą i pieprzem. Posmarować je też chrzanem. Na mięsie ułożyć ugotowane kiełbasy białe. Cebulę pokroić w grube półplasterki i ułożyć na mięsie obok kiełbasy. Mięso zwinąć w ścisłą roladę, zabezpieczyć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej, ułożyć na nim roladę, posypać ją przyprawą grillową i zrumienić z każdej strony. Do zrumienionego mięsa wlać trochę wody i dusić pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby dolewać więcej wody.