beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Szynkowe roladki wg beatki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Roladki ładnie udekorowane posłużą także za dekorację stołu.

Szynkowe roladki wg beatki

Składniki:

Szynkowe roladki wg beatki

 

  • plastry szynki 9 szt
  • ser żółty 2 plastry
  • pieczarki 10 szt
  • jajka 2 szt
  • cebula drobno posiekana 2łyżki
  • natka pietruszki drobno posiekana 2 łyżki
  • masło 1 łyżka
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • bulion 1/2l
  • żelatyna

Sposób przygotowania:

Szynkowe roladki wg beatki
Jajka ugotować na twardo,obrać i pokroić w drobną kostkę.Pieczarki opłukać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać masło dodać pieczarki i przesmażyć.Oprószyć solą i wystudzić.Ser pokroić w drobną kostkę.Przygotowane składniki połączyć, doprawić do smaku. Dodać niewielką ilość majonezu by scalił wszystkie składniki. Przygotowany farsz nakładać na plastry szynki i zwijać roladki. Wcześniej żelatynę rozmieszać w gorącym bulionie i odstawić do stężenia. Na półmisek wylać trochę tężejącej galaretki, ułożyć przygotowane roladki i zalać pozostałym tężejącym bulionem . Dowolnie udekorować. Odstawić do całkowitego zastygnięcia.