Sposób przygotowania:
Taco z indykiem i pomidorem
Pierś indyka pokroiłam na małe kawałki, posypałam przyprawą do gyrosa, tymiankiem, solą i pieprzem i podsmażyłam na łyżce oleju, zdjęłam z patelni. Bawole serce ;) sparzyłam i obrałam ze skórki, pokroiłam i wrzuciłam na patelnię z rozgrzaną łyżką oleju, dodałam zmiażdżony ząbek czosnku oraz drobniutko pokrojoną papryczkę. Doprawiłam solą, pieprzem i odrobiną cukru, mieszając dusiłam ok. 10 mm (do momentu totalnego rozpadu pomidora), zdjęłam z patelni. Cebulę pokroiłam w pióra, a paprykę w paski. Na patelni rozgrzałam kolejną łyżkę oleju i zeszkliłam cebulę i paprykę z odrobiną soli i pieprzu. Następnie dodałam wcześniej przygotowane mięso i pomidora, wymieszałam i smażyłam razem ok. 5 minut. Muszle taco posmarowałam majonezem i wyłożyłam sałatą. Następnie do każdej włożyłam 2-3 łyżki mięsa z warzywami, dodałam świeże pomidory pokrojone w ósemki i posypałam startym serem.