Sposób przygotowania:
Taco z mięsem i warzywami w tortilli
Cebulę obieram, drobno siekam i podsmażam ją na rozgrzanej oliwie aż się zeszkli. Wtedy dodaję mięso mielone i chwilę smażę, dodaję przyprawę do taco, wlewam wodę i smażę jeszcze kilka minut na niewielkim ogniu, co jakiś czas mieszając. Kukurydzę osączam z zalewy, pomidory kroję w kostkę, ogórka w półplasterki, sałatę siekam na mniejsze kawałki. Tortille smaruję dipem guacamole, sosem do taco i salsą warzywną. Wykładam na nie usmażone mięso mielone, starty na dużych oczkach tarki ser żółty, na wierzchu układam pokrojone warzywa. Zawijam każdą tortillę w rulon rozszerzający się ku górze. Wszystko przenoszę na blachę i podgrzewam przez kilka minut w nagrzanym do 200*C piecu, dotąd aż roztopi się ser. Podaję z ulubionymi dipami, salsami i sosami.