Sposób przygotowania:
Taco z warzywami
Mieloną solę doprowadzić do pierwotnej postaci : nalać do rondla 450 ml wody i podgrzać , następnie dosypać suszoną soję i doprowadzić do wrzenia . Gotować 2 minuty , zdjąć z ognia i odstawić . Na dużej patelni rozgrzać olej . Cebulę i czosnek smażyć 5 minut , aż lekko zmiękną . Dodać pomidory z puszki , mieloną soję , koncentrat pomidorowy , rodzynki , ocet , chili , cynamon , kmin , cukier oraz odrobinę mielonych goździków . Przyprawic do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać . Przykryć pokrywką . Gotować na małym ogniu godzinę . Pikarnik rozgrzać do 180 st. C Po przygotowaniu nadzienia ułożyć na blasze placki taco . Podgrzać je w piekarniku przez 2-3 minuty . Do placków taco nałożyć przyprawioną soję . Dodać na wierzch poszatkowaną sałatę , ser , czerwoną paprykę oraz posiekane oliwki