Sposób przygotowania:
Tacos z kolorowy farszem
Awokado przekroić na pół, usunąć pestki, miąższ obrać. Limonkę wycisnąć. Cebule obrać, posiekać. Awokado, sok z limonki i cebulę zmiksować na gładkie piure. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Dodać do awokado, wymieszać. Wrzucić pokrojoną w krążki papryczkę chili. Przyprawić sola i pieprzem. Placki taco piec 3-4 minuty w temperaturze 200 st.C. Mięso umyć, pokroić z mango na kawałki. Olej rozgrzać, smażyć na nim mięso 5 minut. Dodać paprykę i mango. Wszystkie składniki smażyć jeszcze 3 minuty. Przyprawić sola i pieprzem. Sałatę opłukać, osuszyć. Placki taco wyłożyć liśćmi sałaty, wypełnić przygotowanym mięsem z warzywami i mango. Gotowe tacos z kolorowym farszem przełożyć na półmisek, udekorować natka pietruszki. Dip z awokado przełożyć do miseczki, podawać osobno.