Sposób przygotowania:
Tadżin warzywny
Soczewicę płuczemy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy pod przykryciem przez 20 minut, odcedzamy.
Kroimy w kostkę cebulę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli. Pod koniec smażenia dodajemy drobno posiekany czosnek.
Dodajemy cukinię pokrojoną w półplasterki oraz paprykę pokrojoną w grubą kostkę. Dusimy przez kilka minut, aż warzywa zmiękną, a następnie dodajemy pomidory z puszki.
Dodajemy przyprawy oraz przecier i dusimy danie pod przykryciem przez około kwadrans. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz soczewicę.
Smażymy razem przez 1-2 minuty i dodajemy.
Kroimy w kostkę cebulę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli. Pod koniec smażenia dodajemy drobno posiekany czosnek.
Dodajemy cukinię pokrojoną w półplasterki oraz paprykę pokrojoną w grubą kostkę. Dusimy przez kilka minut, aż warzywa zmiękną, a następnie dodajemy pomidory z puszki.
Dodajemy przyprawy oraz przecier i dusimy danie pod przykryciem przez około kwadrans. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz soczewicę.
Smażymy razem przez 1-2 minuty i dodajemy.