anjana

anjana

Szef Kuchni
[Przepisów: 31]

Tagliatelle z grzybami i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszny makaron tagliatelle w kremowym, śmietanowym sosie ze świeżymi grzybami i pokrojonym boczkiem.

Tagliatelle z grzybami i boczkiem

Składniki:

Tagliatelle z grzybami i boczkiem

Sos

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z grzybami i boczkiem

Składniki sosu

Tagiatelle z grzybami i boczkiem
Boczek smażony z cebulka, czosnkiem i grzybami

Wstawiam makaron. Na masło wrzucamy cebulę, dodajemy pokrojony boczek i przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy do zarumienienia, następnie dodajemy umyte i pokrojone w plasterki grzyby , doprawiamy sola i pieprzem.

Sos grzybowy

Tagiatelle z grzybami i boczkiem
Sos jest niezwykle kremowy i aromatyczny

Gdy woda z grzybów odparuje smażymy jeszcze ok 10 minut, następnie wlewamy śmietanę i mieszamy od czasu do czasu, aż sos zgęstnieje, posypujemy serem i natka pietruszki.

Makaron z sosem

Ugotowany i odcedzony makaron dodajemy na patelnie i łączymy z sosem. I gotowe. Smacznego!