Sposób przygotowania:
Tagliatelle z klopsikami w sosie grzybowymETAP 1:
Mielone mięso wkładamy do miski A następnie dodajemy przyprawy i jajko.
Całość wyrabiamy na jednolitą masę.
Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy z każdej strony na rumiany kolor. Przekładamy do garnka.
ETAP 2:
Na pozostałym tłuszczu podsmażamy pokrojone na kawałki grzyby i pokrojoną w kostkę cebulę.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i przekładamy do mięsa.
ETAP 3:
Do garnka z grzybami i mięsem wlewamy śmietanę kremówkę i jeszcze chwilę gotujemy razem. Makaron gotujmy ale dente w osolonej wodzie. Podajemy porcje makaronu polane sosem.
SylaUla
madzik323
Dziękuję bardzo:)