Sposób przygotowania:
Tagliatelle z łososiem i cukinią
Nastawiamy wodę na makaron, solimy. Gdy się zagotuje, wrzucamy makaron i gotujemy go al dente. Odcedzamy. Rozgrzewamy na patelni oliwę. Wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy ją, aż się zeszkli.
Cukinię dokładnie myjemy i kroimy w półplasterki. Pomidora kroimy w grubą kostkę. Dodajemy warzywa do cebuli i smażymy kilka minut. Przyprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy pokrojonego na kawałki łososia oraz ugotowany makaron. Smażymy jeszcze przez chwilę.
Nakładamy na talerze, posypujemy startym parmezanem.
Cukinię dokładnie myjemy i kroimy w półplasterki. Pomidora kroimy w grubą kostkę. Dodajemy warzywa do cebuli i smażymy kilka minut. Przyprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy pokrojonego na kawałki łososia oraz ugotowany makaron. Smażymy jeszcze przez chwilę.
Nakładamy na talerze, posypujemy startym parmezanem.