Sposób przygotowania:
Łosoś z sosem chrzanowym na Tagliatelle
Steki z łososia umyć , osuszyć i ułożyć w pojemniczku. Zalać kilkoma 2 łyżkami oleju zmieszanymi z sokiem z cytryny . Nie solić .Zostawić na 30 minut . Wyjąć . Osuszyć dobrze papierowymi ręcznikami kuchennymi . Przygotować sos . W garnuszku rozgrzać masło 2 łyżki . Zasypać 2 płaskimi łyżeczkami mąki . Wlać śmietankę i wodę - mieszając ogrzewać aż zgęstnieje . Dołożyć chrzan - wymieszać i doprawić cukrem i solą . Ugotować makaron Tagliatelle ( al dente ).Odcedzić . Wrzucić makaron do garnka w którym się gotował - dołożyć łyżkę masła , wsypać pokrojoną natkę pietruszki i posypać grubo mielonym kolorowym pieprzem . Delikatnie zamieszać . Przykryć i trzymać w cieple do chwili usmażenia ryby . Posolić steki i oprószyć mąką . Rozgrzać na patelni olej - dodać masło i usmażyć rybę na rumiano . Podawać steki z łososia z porcją makaronu .Sos podawać osobno .