PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Tagliatelle w barwach gorącej Italii

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Na romantyczną kolację bez wątpienia wybrałabym coś włoskiego...

Tagliatelle w barwach gorącej Italii Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tagliatelle w barwach gorącej Italii

 

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle w barwach gorącej Italii
Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy. Doprawiamy do smaku. Następnie na patelnie wlewamy śmietankę i chwilę razem dusimy, aż śmietanka trochę zgęstnieje. Czosnek przeciskamy przez praskę i razem z pokrojoną w kostkę cebulą podsmażamy na oliwie. Doprawiamy solą. Do gotowych warzyw wlewamy pomidory z puszki, przyprawiamy ziołami i cukrem, a następnie chwilę razem dusimy. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Porcje makaronu z sosem nakładamy na talerze, polewamy sosem, następnie układamy kurczaka i posypujemy startym żółtym serem.
Tagliatelle w barwach gorącej Italii
Najpierw szybko podsmazamy kurczaka w śmietanie uht.
Tagliatelle w barwach gorącej Italii
Wybrałam kolorowy makaron tagliatelle, ale najlepiej jest użyć całego zielonego.
Tagliatelle w barwach gorącej Italii
Ten sos pomidorowy można wykorzystywać w wielu przepisach.