Sposób przygotowania:
Tagliatelle z dorszem
Piekarnik rozgrzać do temp. 175 stopni C. Rybę opłukać, osuszyć skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, owinąć folią aluminiową i piec 10 min. Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody. Marchew oczyścić i pokroić w cienkie plasterki. Brokuły oczyścić umyć i podzielić na małe różyczki. Warzywa blanszować ok. 5 min. w osolonej wodzie, odcedzić.Paprykę umyć usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę i pieczarki osączyć. Warzywa i grzyby dusić ok. 5 min na maśle. Sos do ryb podgrzać. Rybę wyjąć z folii i wyłożyć na półmisek, razem z odcedzonym makaronem oraz warzywami i grzybami. Całość polać sosem.
www.chochla.com
Bastian