Sposób przygotowania:
Tagliatelle z indykiem szpinakowo-śmietanowe
Makaron ugotować wg. Instrukcji na opakowaniu. Indyka pokroić w paski ok 2cm grubości, ugotować w wodzie dodając przyprawę do indyka i zioła do drobiu. Odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle z odrobiną soli. Pod koniec smażenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Do cebuli wrzucić mrożone liście szpinaku, dusić pod przykryciem do miękkości. Następnie doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Dodać ser topiony oraz śmietanę. Całość energicznie wymieszać i gotować jeszcze przez 3 min do połączenia się składników. Po tym czasie dodać ugotowanego indyka i dokładnie wymieszać. Trzymać na ogniu ok 4 minut następnie wyłączyć. Na przygotowany wcześniej makaron nałożyć nasz powstały sos szpinakowo - śmietanowy z indykiem. Podawać z lampką ulubionego wina. Włala!