Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Tagliatelle z krewetkami i cukinią .

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszny makaron dla wielbicieli owoców morza

Tagliatelle z krewetkami i cukinią . Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tagliatelle z krewetkami i cukinią .

 

  • 20-25 dag dwukolorowego makaronu tagliatelle
  • 2 kostki do gotowania ryżu i makaronu
  • 25 dag krewetek koktajlowych
  • 1 mała cukinia
  • 1 łyżka masła
  • 1 mini kostka- czosnek
  • 100 ml śmietany 18 %
  • koperek
  • świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z krewetkami i cukinią .
Krewetki rozmrażamy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Makaron gotujemy al dente w wodzie z dodatkiem kostki do gotowania ryżu i makaronu. Cukinię kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy miękki miąższ. Każdą połówkę kroimy wzdłuż na 3 części, a następnie na talarki, które podsmażamy na rozgrzanym maśle. Po 3-4 minutach dodajemy krewetki, a po kolejnych 2 minutach wlewamy śmietanę. Dodajemy rozkruszoną kostkę mini czosnek i doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem. Koperek dokładnie płuczemy i drobno siekamy. Sos ściągamy z ognia i dodajemy posiekany koperek. Makaron odcedzamy i polewamy sosem.
Tagliatelle z krewetkami i cukinią .
Makaron gotujemy al dente w wodzie z dodatkiem kostki do gotowania ryżu i makaronu.
Tagliatelle z krewetkami i cukinią .
ukinię kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy miękki miąższ. Każdą połówkę kroimy wzdłuż na 3 części, a następnie na talarki, które podsmażamy na rozgrzanym maśle.
Tagliatelle z krewetkami i cukinią .
Po 3-4 minutach dodajemy krewetki, a po kolejnych 2 minutach wlewamy śmietanę. Dodajemy rozkruszoną kostkę mini czosnek i doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.