choineczka04

choineczka04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

tagliatelle z pieczarkami i mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne danie do którego nie trzeba posiadać nie bywałych umiejętności kulinarnych

tagliatelle z pieczarkami i mielonym

Składniki:

tagliatelle z pieczarkami i mielonym

 

  • 500g makaronu tagliatelle
  • 1 kg pieczarek
  • 500g mięsa mielonego (polecam wieprzowo wołowe)
  • 2 duże cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 2 śmietanki 30%
  • 250g żółtego startego sera

 

Sposób przygotowania:

tagliatelle z pieczarkami i mielonym
Myjemy i obieramy pieczarki, podpalamy patelenie by olej się rozgrzał, kroimy pieczarki i wrzucamy na patelnie lekko posolone. Następnie obieramy cebulę, siekamy w kosteczkę i dodajemy do lekko podduszonych już pieczarek. Makaron gotujemy al dente. Na patelnie dodajemy mięso i wszystko smażymy. W tym czasie do miski wlewamy śmietany, dodajemy jajko, ser, sprasowany czosnek, doprawiamy do smaku i wszystko mieszamy. Gdy mięso jest już usmarzone dodajemy do patelni sos i smażymy wszystko przez 8 minut co chwile mieszając.
I danie jest gotowe :)