Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Tagliatelle z zielonym groszkiem (Włochy)

  • 2
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ugotować makaron. W rondlu rozpuścić masło i przesmażyć pokrajany w kostkę boczek,

Tagliatelle z zielonym groszkiem (Włochy)

Składniki:

Tagliatelle z zielonym groszkiem (Włochy)

 

  • 200 g makaronu
  • 4 grube plastry boczku wędzonego
  • 500 g zielonego groszku mrożonego
  • 3-4 cebule
  • 50 g masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z zielonym groszkiem (Włochy)
Ugotować makaron. W rondlu rozpuścić masło i przesmażyć pokrajany w kostkę boczek, następnie dorzucić drobno posiekaną cebulę, gdy będzie przezroczysta dołożyć zielony groszek i parę łyżek wody. Dotowac około 5 minut. Wymieszac z makaronem.