polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Tagliatelle ze śmietaną i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tagliatelle ze śmietaną i boczkiem

Tagliatelle ze śmietaną i boczkiem

Składniki:

Tagliatelle ze śmietaną i boczkiem

 

  • 40 dag makaronu tagliatelle zielonych
  • 1 szklanka śmietany 30 %
  • 5 dag wędzonego boczku
  • 1 łyżka masła
  • 1 cebula
  • 5 dag świeżo startego sera żółtego
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Tagliatelle ze śmietaną i boczkiem
Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Sos: stopić masło. Obrać i posiekać cebulę. Wsypać na masło. Zeszklić. Dodać pokrojony w paski boczek. Wlać śmietanę. Przyprawić. Gotować 5 minut. Wsypać połowę sera. Gotować minutę. Wymieszać z odcedzonym makaronem. Rozłożyć na talerze. Posypać resztą sera.

Tagi:

makaron sery ser