Sposób przygotowania:
Tagliatelle ze szpinakiem i oscypkiem
Łyżeczkę masła klarowanego rozpuścić w rondelku i wrzucić szpinak. Dodać pokrojonego w plasterki pora (lub cebulkę), sól i rozmrażać na średnim ogniu pod przykrywką. Mieszać od czasu do czasu, kiedy szpinak się rozmrozi, zdjąć pokrywkę, dodać przeciśnięty prze praskę ząbek czosnku, drobno posiekane suszone pomidory, przyprawy. Mieszać aż odparuje woda. Wstawić makaron w osolonej wodzie (ja użyłam gotowego makaronu, który gotowałam 5 minut, więc surowy lepiej wstawić chwilę wcześniej). Na patelni bez tłuszczu ułożyć plastry oscypka. Makaron odlać, ułożyć na talerzu, dodać szpinak i usmażone plasterki oscypka. Posypać ostrą papryką w proszku.