Igraszki Losu

Igraszki Losu

Złoty Ekspert
[Przepisów: 836]

Tagliolini z bakłażanem, boczkiem i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Połączenie chrupiącego boczku z bakłażanem i jajkiem z rozpływającym się żółtkiem podkreślone smakiem czosnku i pikanterią papryczki chilli jest totalnym poprawiaczem nastroju :)

Tagliolini z bakłażanem, boczkiem i jajkiem

Składniki:

Tagliolini z bakłażanem, boczkiem i jajkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Tagliolini z bakłażanem, boczkiem i jajkiem
Bakłażana kroimy w kostkę i obsmażamy go na rumiano na patelni. Odstawiamy na bok. Boczek wędzony kroimy w paski smażymy na patelni, kiedy boczek ładnie nam się zarumieni dodajemy posiekany w kostkę czosnek, papryczkę chilli i wlewamy pomidory. Całość dusimy 5 minut pod przykryciem. Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Zagotowujemy wodę na jajka, kiedy zacznie wrzeć wkładamy jajka i gotujemy je 7 minut ( powinny mieć półpłynne żółtko). Sos doprawiamy solą i pieprzem, dokładamy bakłażana. Makaron odcedzamy mieszamy z sosem, nakładamy na talerze. Posypujemy pokrojonym w kostkę jajkiem, serwujemy od razu