Sposób przygotowania:
Talaterki owocowe z kremem jajecznym
Przygotowanie:
Umyć jajka.Oddzielić żółtka od białek.Żółtka ukręcić z cukrem.Do niewielkiego garnka wrzucić laskę wanilii,śmietankę.Gotować z połową mleka.W osobnym naczyniu drugą połowę mleka wymieszać wraz z proszkiem budyniowym i połączyć wszystko z koglem- moglem.Gdy przestygnie dodać ubitą na sztywno pianę z białek.Rozkładać stopniowo zimny krem do tartaletek i dekorować przygotowanymi przez siebie owocami wedle uznania.
Umyć jajka.Oddzielić żółtka od białek.Żółtka ukręcić z cukrem.Do niewielkiego garnka wrzucić laskę wanilii,śmietankę.Gotować z połową mleka.W osobnym naczyniu drugą połowę mleka wymieszać wraz z proszkiem budyniowym i połączyć wszystko z koglem- moglem.Gdy przestygnie dodać ubitą na sztywno pianę z białek.Rozkładać stopniowo zimny krem do tartaletek i dekorować przygotowanymi przez siebie owocami wedle uznania.