Sposób przygotowania:
Tandoori-Chicken Lasanie
Cebule i czosnek drobno posiekac i przypiec na malej ilosci oleju.Mieso pokroic i w paski,dodac do cebuli,doprawic sola i pieprzem.1 lyzke tandoori paste,mleko kokosowe i creme fraiche,na przemian dodawac do miesa ciagle mieszajac tak dlugo az sos sie zagesci.Miodem i sokiem z limety doprawic do smaku.Zaroodporna forme natluscic i na przemian mieso i platy makaronowe ukladac w formie,przy tym kazda porcje polac sosem,przy czym warstwy zaczynamy os sosu i na sosie konczymy.Piekarnik 160°C okolo 25-30 minut.Widelcem mozna sprawdzic czy makaron jest miekki
Krotko przed koncem pieczenia posypac lasanie rozdrobiona mazarella lub potarta gouda,jeszcze 5-7 min podpiec.
Jogurtowo-ogorkowy dip
Jogurt z sokiem z limety,sola i pieprzem doprawic.Ogorek w cienkie paski pokroic dodac do jogurtu.
Mango obrac ze skory wydrazyc nasiona,pokroic w plastry,Mango ulozyc na krawedzi talerza,dodac kawalek lasanie w kolo polac dip.
Krotko przed koncem pieczenia posypac lasanie rozdrobiona mazarella lub potarta gouda,jeszcze 5-7 min podpiec.
Jogurtowo-ogorkowy dip
Jogurt z sokiem z limety,sola i pieprzem doprawic.Ogorek w cienkie paski pokroic dodac do jogurtu.
Mango obrac ze skory wydrazyc nasiona,pokroic w plastry,Mango ulozyc na krawedzi talerza,dodac kawalek lasanie w kolo polac dip.
gusia1000
Daję 5.