Sposób przygotowania:
Tarta cebulowa 2
Mąkę przesiewamy do dużej miski. Dodajemy szczyptę soli, wyjętą wcześniej z lodówki margarynę, którą rozdrabniamy, wbijamy jajko i energicznie zagniatamy ciasto (gdyby był problem z zagniataniem, można dodać odrobinę wody). Formujemy małą kulkę, owijamy w folię i wkładamy na minimum 30 minut do lodówki. Cebulę obrać i pokroić w wiórka, a następnie podsmażyć na patelni (dodać przyprawy) z niewielką ilością oleju. Ciasto po schłodzeniu, wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy i wykładamy foremkę wysmarowaną wcześniej tłuszczem. Nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 200*C. Na upieczony spód wykładamy rozkruszony ser oraz usmażoną cebulę. Całość zalewamy masą jajeczno śmietanową, sporządzoną z rozmąconego jajka, śmietany oraz przypraw. Wstawiamy na kolejne 20 min do piekarnika.