Sposób przygotowania:
Tarta cytrynowa z czekoladą
Mąkę , dodaj cukier i pokrojone masło. Wbij jajko. Zagnieść ciasto. Zwiń w folię i schładzaj 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkuj. Plackiem wylep formę do tarty wyłożoną pergaminem. Spód ponakłuwaj widelcem. Piecz 10 minut w temperaturze 180 stopni C.
Zetrzyj skórkę z połowy cytryny, z obu cytryn wyciśnij sok. Żelatynę namocz, rozpuść. Żółtka utrzyj z cukrem .
Wymieszaj z sokiem jabłkowym oraz ubitą na sztywno śmietankę.
krem połącz z żelatyną , wyłóż na ciasto . Wstaw do lodówki na około 2 godziny. Udekoruj wiórkami czekolady oraz plasterkami cytryny.
Zetrzyj skórkę z połowy cytryny, z obu cytryn wyciśnij sok. Żelatynę namocz, rozpuść. Żółtka utrzyj z cukrem .
Wymieszaj z sokiem jabłkowym oraz ubitą na sztywno śmietankę.
krem połącz z żelatyną , wyłóż na ciasto . Wstaw do lodówki na około 2 godziny. Udekoruj wiórkami czekolady oraz plasterkami cytryny.