Sposób przygotowania:
Tarta czekoladowa bez pieczenia.
Czekoladowe maślane herbatniki rozgnieść na stolnicy walkiem i wsypać do miski.Czekoladę gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej i
-lać do pokruszonych herbatników.Zmieszać całość i wyłożyć ma-
-są okrągłą blachę do tartej i odstawić,aby stwardniała.Twaróg wymieszać ze śmietaną,cukrem pudrem oraz garścią kropelek czekoladowych lu częściowo startą na wiórki czekoladę i wymieszać.Wyłożyć masę twarogową z dodatkami na spod czekoladowy,polać na wierzchu sosem ajerkoniakowym do deserów i lodów tworząc pajęczynkę.Wstawić deser na godzinę do lodówki na najwyższą półkę.Po wyjęciu kroić i podawać na talerzykach deserowych.
-lać do pokruszonych herbatników.Zmieszać całość i wyłożyć ma-
-są okrągłą blachę do tartej i odstawić,aby stwardniała.Twaróg wymieszać ze śmietaną,cukrem pudrem oraz garścią kropelek czekoladowych lu częściowo startą na wiórki czekoladę i wymieszać.Wyłożyć masę twarogową z dodatkami na spod czekoladowy,polać na wierzchu sosem ajerkoniakowym do deserów i lodów tworząc pajęczynkę.Wstawić deser na godzinę do lodówki na najwyższą półkę.Po wyjęciu kroić i podawać na talerzykach deserowych.