Sposób przygotowania:
Tarta dary lata
Z mąki, cukru, proszku do pieczenia, żółtka i masła zagnieść jednolite ciasto. Wyłożyć do formy na tarty o średnicy 24 cm i lekko posypując po wierzchu mąką, równomiernie wylepić dno. Piec w nagrzanym do 190 C piekarniku przez ok. 10 minut.
Do ricotty dodać białko, całe jajko, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i cukier, zmiksować. Do drugiej miski wyłożyć czereśnie przekrojone na połówki, maliny, jagody, ćwiartki truskawek, porzeczki, borówki. Wsypać mąkę ziemniaczaną, wymieszać.
Wyłożyć na podpieczony spód, zalać serową masą.
Wstawić do nagrzanego do 190C piekarnika, piec ok. 35-40 minut.
Do ricotty dodać białko, całe jajko, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i cukier, zmiksować. Do drugiej miski wyłożyć czereśnie przekrojone na połówki, maliny, jagody, ćwiartki truskawek, porzeczki, borówki. Wsypać mąkę ziemniaczaną, wymieszać.
Wyłożyć na podpieczony spód, zalać serową masą.
Wstawić do nagrzanego do 190C piekarnika, piec ok. 35-40 minut.
2milutka
Magdalena88
SylaUla
Jagodowa
cherry