Sposób przygotowania:
Tarta malinowa z bezą.
Z podanych składników na ciasto zagniotłam kruche ciasto i wstawiłam je na godzinę do lodówki.Po upływie tego czasu wyjęłam ciasto z lodówki i rozwałkowałam na grubość ok 0,5 cm i wyłożyłam na natłuszczoną foremkę do tarty.Dno i boki ciasta nakłułam widelcem i podpiekłam w piekarniku nagrzanym do 180*C na zloty kolor.Na podpieczone ciasto poukładałam jedna przy drugiej maliny. Żółtka utarłam z cukrem,dodałam śmietanę i mąkę i wszystko dokładnie połączyłam w jednolita ,białą masę bez grudek.Tak przygotowaną masę wylałam na maliny. Białka ubiłam na sztywno z cukrem pudrem i sokiem z cytryny.Szpryca wycisnęłam na maliny. Tarte wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180*C i piekłam przez 20 minut.