Sposób przygotowania:
Tarta marchewkowa
Plastry marchewki blanszować. Mąki wymieszać dodać masło, twaróg i sol.
Posiekać nożem i zagnieść ciasto. Owinąć w folie, schłodzić. Formę natłuścić i wysypać bułka tarta, wyłożyć ciasto i nakłuć widelcem. Piec 15 min w temp. 200C. Marchewkę rozłożyć na cieście. Jajka, jogurt, starty ser, czosnek i gałkę muszkatołową wymieszać, doprawić.
Zalać marchewkę i piec 40min w temp. 200C
Posiekać nożem i zagnieść ciasto. Owinąć w folie, schłodzić. Formę natłuścić i wysypać bułka tarta, wyłożyć ciasto i nakłuć widelcem. Piec 15 min w temp. 200C. Marchewkę rozłożyć na cieście. Jajka, jogurt, starty ser, czosnek i gałkę muszkatołową wymieszać, doprawić.
Zalać marchewkę i piec 40min w temp. 200C