Sposób przygotowania:
Tarta piernikowa
Mąkę siekamy z zimnym masłem aż do uzyskania konsystencji kaszy. Dodajemy cukier puder i żółtka, dalej siekamy, następnie rękoma zagniatamy ciasto. Tworzymy kulę i wkładamy ją na przynajmniej 1h do lodówki. Po wyjęciu ciasto rozwałkowujemy na cienki placek i wyklejamy nim formę do tarty (24cm). Formę warto wysmarować cienko masłem. Ciasto pieczemy około 20 minut w 180 stopniach, aż do zarumienienia. Zagotowujemy mleko z dodatkiem przyprawy korzennej, dodajemy kaszę mannę i gotujemy ciągle mieszając około 10 minut. Ugotowaną kaszę odstawiamy do wystudzenia. Ostudzoną kaszę mannę miksujemy z masłem, żółtkiem i cukrem pudrem aż do uzyskania kremowej konsystencji. Krem wykładamy ma kruche ciasto. Na wierzch kruszymy pierniczki. Ciasto dekorujemy cukrowymi gwiazdeczkami. Przechowujemy w lodówce. Smacznego i wesołych świąt ;)