Sposób przygotowania:
tarta serowo jabłkowa
Mąkę przesiewamy, dodajemy sól i cukier, następnie dodajemy zimną margarynę i całość siekamy nożem, albo rozdrabniamy w palcach (albo jak w moim przypadku siekaczką do E.W.) Na koniec dodajemy żółtka i zagniatamy. ciastem wylepiamy formę do tarty i wrzucamy na jakieś 15 minut do zamrażarki.
Następnie nakłuwamy widelcem i wkładamy na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 170 stopni
Jabłka ścieramy na grubej tarce, zalewamy sokiem z cytryny i smażymy na patelni.powstałą masę wylewamy na kruche ciasto.
Ser ucieramy z jajkiem cukrem i budyniem na gładką masę, wylewamy na jabłka.
Jeśli zostanie nam kruchego ciasta obsypujemy nim wierzch tarty.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut ale włączamy tylko górną grzałkę
Następnie nakłuwamy widelcem i wkładamy na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 170 stopni
Jabłka ścieramy na grubej tarce, zalewamy sokiem z cytryny i smażymy na patelni.powstałą masę wylewamy na kruche ciasto.
Ser ucieramy z jajkiem cukrem i budyniem na gładką masę, wylewamy na jabłka.
Jeśli zostanie nam kruchego ciasta obsypujemy nim wierzch tarty.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut ale włączamy tylko górną grzałkę