Sposób przygotowania:
Tarta Serowo-śliwkowa
Przygotowujemy ciasto: Mąkę i cukier przesiewamy na stolnicę,dodajemy cukier waniliowy i masło a następnie nożem wszystko razem dokładnie siekamy .Dodajemy jajko i zagniatamy ciasto.Gotowe ciasto owijamy folią do żywności i odkładamy na 1 godz do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy ciasto,rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do arty.Ciasto podpiekamy 15 min w 180°C. Przygotowujemy masę serową: Wszystkie składniki na masę wkładamy do dużej miski i miksujemy razem aż się połączą ( nie potrzeba dłużej) Tak przygotowaną masę serową wylewamy na podpieczone ciasto,lekko wyrównujemy i układamy umyte i pokrojone śliwki. Tartę pieczemy w 180°C przez 35-40 min . Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do całkowitego wystudzenia.