Sposób przygotowania:
Tarta śliwkowa pod orzechową kruszonką
CIASTO: Mąkę przesiewamy do miski. Dokładamy do niej pozostałe składniki ciasta i zagniatamy je. Gdyby nie chciało się dobrze kleić dodajemy łyżkę wody. Gotowe ciasto wałkujemy i wykładamy nim przygotowaną formę na tarte (wysmarowaną tłuszczem). Ciasto nakłuwamy widelcem i posypujemy kaszą manną.
OWOCE: Śliwki myjemy i osuszamy. Tak przygotowane przekrawamy, usuwamy pestki i układamy na wyłożonym cieście kruchym. Należy pamiętać by układać skórką do dołu. Na owoce wykładamy kruszonkę
KRUSZONKA: Wszystkie składniki umieszczamy w misce. W dłoniach rozkruszamy je, tak by powstała kruszonka. Gotową wykładamy na śliwki. Tarte wstawiamy do piekarnika na około 40 minut. Upieczoną studzimy. Smacznego!