Sposób przygotowania:
Tarta wiosenna idealna na święta
Szparagi i fasolkę gotujemy na parze al dente. Przygotowanie ciasta: Do miski wkładamy mąkę, masło pokrojone w kostkę, kminek i sól. Zagniatamy jak na kruszonkę. Dodajemy jajko i wodę, razem zagniatamy. Na stolnicy robimy kulę z ciasta. Owijamy folią i wkładamy do lodówki 1 - 2 godziny. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Formę natłuszczamy. Ciasto rozwałkowujemy wykładamy formę. Spód nakłuwamy widelcem. Podpiekamy ok. 15 minut. Na podpieczone ciasto kładziemy obrany z pleśni camembert, mimolette, na sery kładziemy szparagi, fasolkę, oliwki i papryczkę. Wszystko lekko solimy. Zapiekamy około 10-15 minut. Podajemy gorące posypane pieprzem kolorowym i natką pietruszki.