Sposób przygotowania:
Tarta z budyniem i owocami wyśmienita
Z podanych składników zagnieść ciasto,schłodzić 20 min w lodówce,blaszkę do tarty posmarować lekko tłuszczem,wyłożyć ciastem,boki też,nakłuć widelcem. Piec w 180 °C 20-25 min na złoty kolor . Na upieczone ciasto wylać ugotowany gorący budyń,ułożyć owoce,wstawić do lodówki aż budyń dobrze zastygnie. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody ,wystudzić. dobrze tężejącą galaretką zalać owoce(zalewamy łyżką) Wstawić do lodówki,do zastygnięcia. Tarta jest najlepsza na drugi dzień,jak ciasto zmięknie. Smacznego.
Doro
msewka
Natala1210
kinga
anullka7
Nie mierzyłam,ale ma przeszło 30 cm.:)
kinga
Dzięki Anullka,moja jest jednak mniejsza,wiec zrobię z połowy:)
A.B.
truskawka77
karita