tratatatra

tratatatra

Kucharz
[Przepisów: 10]

Książka Kucharska: Ciasta i desery z czereśniami

Tarta z czereśniami.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto delikatnie rozpływa się w ustach. Skusi swym wyglądem i zapachem nawet wybrednych smakoszy.

Tarta z czereśniami.

Składniki:

Tarta z czereśniami.

 

Sposób przygotowania:

Tarta z czereśniami.
Masło z cukrem utrzeć, dodać jajko. Stopniowo dodawać mąkę i sól zagniatając ciasto. Wstawić na ok. 1 godz do lodówki.Z czereśni usunąć pestki. Piekarnik nastawić na 150 stopni. Formę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Ciasto rozwałkować i wyłożyć ni dno i boki formy. Połówki czereśni włożyć do środka i posypać cukrem pudrem. Piec ok. 30 min.