Sposób przygotowania:
Tarta z jabłkami cynamonem i kruszonką
1 Wysypujemy mąkeę na stolnicę robimy zagłębienie 2 Wbijamy jajko i jedno żółtko 3 Dodajemy posiekaną margarynę i cukier 4- Składniki zagniatamy i robimy kule 5- Ciasto zawijamy w folie spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę 6 - Po godzinie wałkujemy ciasto i smarujemy foremkę margaryną i kładziemy ciasto dociskając brzegi 7 - Jabłka obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach przesmażamy w garnku z cukrem i cynamonem jakieś 35 minut następnie wykładamy na ciasto 8 - Z mąki cukru i margaryny robimy kruszonkę zagniatamy i kruszymy na jabłka 9- Ciasto idzie do pieca na około godzinę sprawdzamy patyczkiem czy się upiekło po czy wyciągamy gotowe smacznego . piec w 180 stopniach koło godziny
p.jola1