Sposób przygotowania:
Tarta z jabłkami i cynamonem
Do miski dodajemy: mąkę, szczyptę soli oraz cukier. Dodajemy żółtka, margarynę i proszek do pieczenia. Z wszystkich składników zagniatamy kruche ciasto. Przygotowane ciasto formujemy w kulkę, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na 30 min do lodówki. Gdy ciasto chłodzi się w lodówce, przygotowujemy jabłka. Jabłka myjemy, obieramy z skórki i kroimy na łódeczki. Przygotowane owoce posypujemy 2 łyżkami cukru, cynamonem i szczyptą goździków. Odkładamy na kilka minut. Następnie podsmażamy na małym ogniu aby lekko połączyć wszystkie składniki. Formę wysmarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Ciasto wyjmujemy z lodówki i rozwałkowujemy i nakładamy na formę. Wyłożone ciasto nakłówamy widelcem. Wkładamy ciasto do rozgrzanego piekarnika 180C na 25 min (ciasto musi się lekko zarumienić). Na upieczone ciasto wykładamy ciepły farsz. Całośc posypujemy cukrem pudrem. Życzymy smacznego:)