Sposób przygotowania:
Tarta z kremem i brzoskwiniami
Przygotować ciasto kruche, na stolnice wysypać przesianą mąkę, dodać masło oraz cukier puder i żółtka, wszystko posiekać nożem a następnie wyrobić ciasto. Gdy ciasto będzie wyrobione to wstawić do lodówki na 30min. Żółtka oddzielić od białek do żółtek dodać cukier oraz mąkę, wszystko ubić na puszystą masę. W garnku zagotować mleko, gdy będzie gorące wlewać powoli do masy jajecznej, następnie wstawić na ogień, gotować aż zgęstnieje, odstawić do wystygnięcia. Ciasto wyjąć z lodówki rozwałkować i wyłożyć wysmarowaną formę, W cieście porobić dziurki, wstawić do piekarnika na 25 min na 180 stopni. Gdy ciasto się upiecze wyjąć z piekarnika i odstawić do wystygnięcia. Do wystudzonego ciasta wylać krem na wierzchu udekorować plasterkami brzoskwini oraz polać czekoladą.
marietta