Sposób przygotowania:
Tarta z masą z mleka w proszku z orzechami laskowy
Do miski wsypać mąkę, dodać miękkie masło, cukier i żółtka, zagnieść ciasto. Wyłożyć na dno i boki formy do tarty o średnicy 24 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 25 minut. Ostudzić.
Do rondelka wlać płynne mleko, dodać masło, cukier i kakao, mieszając doprowadzić do wrzenia. Lekko ostudzić (ok. 5 minut, masa powinna być jeszcze gorąca). Wsypać mleko w proszku, lekko wymieszać łyżką, a potem zmiksować blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Od razu wylać na spód tarty, rozprowadzić po całej powierzchni. Zaraz potem obficie posypać grubo siekanymi orzechami laskowymi (można lekko je wcisnąć w masę). Ostudzić.
Do rondelka wlać płynne mleko, dodać masło, cukier i kakao, mieszając doprowadzić do wrzenia. Lekko ostudzić (ok. 5 minut, masa powinna być jeszcze gorąca). Wsypać mleko w proszku, lekko wymieszać łyżką, a potem zmiksować blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Od razu wylać na spód tarty, rozprowadzić po całej powierzchni. Zaraz potem obficie posypać grubo siekanymi orzechami laskowymi (można lekko je wcisnąć w masę). Ostudzić.