Sposób przygotowania:
Tarta z meksykańskim sosem Łowicz
Z masła, mąki i jajka i kuminu rzymskiego i połowy łyżeczki soli zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na około pół godziny. Mięso podsmażamy z sola i pieprzem. Dodajemy 2/3 słoika sosu Meksykańskiego "Łowicz". Dalej smażymy. Ciasto wyciągamy z lodówki, wałkujemy umieszczamy w formie do tarty. Ciasto nakłuwamy widelcem. Pieczemy około 10 minut w temperaturze 200 stopni. Wyciągamy z piekarnika. Tarte wypełniamy mięsem z sosem, wstawiamy do piekarnika i zapiekamy kolejne 10 minut. Wyciągamy, posypujemy żółtym serem i dekorujemy cebulą. Zapiekamy jeszcze przez chwilę, aż do momentu gdy ser stopnieje. Podajemy ze świeżą kolendrą oraz z resztą sosu "Łowicz".
Sarenka
Luśka
jarmac
evita0007