Sposób przygotowania:
Tarta z porem i kukurydzą
Z mąki,3/4 masła,soli,kminku i 2 łyżek zimnej wody wyrobić kruche ciasto,rozwałkować na grudośc 1/2 cm,wyłożyć tortownicę i piec10 min w 200*.Twaróg zmiksować z żółtkami i resztą masła,wymieszać z mąką ziemniaczaną.Umyte i pokrojone w krążki pory udusić na półmiękko na odrobinie masła,w razie potrzeby podlać wodą,doprawić solą i tymiankiem,odsączyć kukurydze z zalewy. Boczek zrumienić na patelni,obrać skrzydełka i mięso pokroić w drobna kostkę. Ubić piane z białek,pokroić w kostkę ser żółty.Masę twarogowa łączymy z pianą i reszta przygotowanych składników,przyprawić,wylać na ciasto,piec w 200* przez 30-40 min. SMACZNEGO!
Sarenka
A.B.