dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Tarta z serem i kokosem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo smaczny, cytrynowy sernik z delikatną kokosową pianką. Upieczone ciasto obsypujemy cukrem pudrem.

Tarta z serem i kokosem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tarta z serem i kokosem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tarta z serem i kokosem
Wszystkie składniki ciasta zagniatamy ze sobą. Owijamy w folię spożywczą i chłodzimy ok 1 godzinę. Schłodzonym ciastem wykładamy dno i boki formy na tartę. nakłuwamy widelcem i ponownie schładzamy. Oddzielamy białka od żółtek. Twaróg ucieramy z żółtkami, cukrem, cukrem waniliowym, sokiem i skórką z cytryny. Dodajemy kaszę i rozpuszczoną margarynę. 3 białka ubijamy an sztywną i pianę i mieszamy z masą serową. Mas wylewamy na schodzone ciasto. Pieczemy ok 30 minut w 200 stopniach. Pozostałe białka ubijamy z cukrem pudrem, wiórkami i 2 łyż soku z cytryny. Pianę wykładamy na podpiecze ciasto i pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach. Smacznego!
Tarta z serem i kokosem
Zaganiatamy ciasto kruche i schładzamy w lodówce.
Tarta z serem i kokosem
Do masy serowej dodajmy ubitą pianę z białek.
Tarta z serem i kokosem
Całość delikatnie mieszamy i wylewamy na kruche ciasto.
Tarta z serem i kokosem
Na podpieczony sernik wykładamy masę kokosową.