Sposób przygotowania:
Tarta z serem i brzoskwiniami
Składniki ciasta szybko zagnieść, zafoliować i włożyć do lodówki (u mnie leżało całą noc). Brzoskwinie umyć, oczyścić i pokroić w ćwiartki, a następnie w plasterki. Ciasto rozwałkować podsypując je mąką, przełożyć do dużej foremki do tarty, podpiec kilkanaście minut w piekarniku w temp. 180st. Można obciążyć ciasto fasolą, aby nie wyrosło. Wyłożyć ser na powierzchni ostudzonego ciasta. Ułożyć kawałki brzoskwiń, zapiekać aż ser się zetnie, ok. 40 min.
Tomasz_Rosinski
Triss
Jest: Składniki ciasta szybko zagnieść, zafoliować i włożyć do lodówki (u mnie leżało całą noc). :)
Zagnieść z podanych składników, tj mąki, margaryny, żółtka, cukru i proszku do pieczenia.