Sposób przygotowania:
Serowo-owocowa tarta z nutą czekolady
Na początku zagniatamy ciasto - do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, wbijamy jajko oraz siekamy masło, całość należy przesiekać nożem i wyrobić widelcem - aby jak najmniej ogrzać ciasto - na koniec dogniotłam ręką, wkładamy na 30 minut do lodówki. Następnie przygotowujemy ser, do miski przekładamy ser dodajemy jajka, cukier puder, budyń, jogurt i cukier waniliowy - całość miksujemy przez około 5 minut. Następnie foremkę do tatry smarujemy masłem podsypujemy bułką, wykładam ciasto którym dokładnie wylepiamy całą foremkę, następnie wylewamy masę serową, delikatnie oprószamy cynamonem i układamy pokrojone brzoskwinie. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 55 minut, wyłączamy piekarnik i zostawiamy jeszcze na 10 minut z uchylonymi drzwiczkami. Podajemy polewając sosem czekoladowym