Sposób przygotowania:
tarta z suszonymi pomidorami i parmezane
Pomidory koktajlowe umyć, osuszyć i rozciąć na połówki. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem i rozłożyć na niej pomidorki rozcięta częścią do góry. Oprószyć solą, pieprzem, ziołami prowansalskiemi i cukrem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na pół godziny. Cebulęobrać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić na niej posiekaną cebulę, po czym odstawić. W formie do pieczenia tart rozgrzać łyżkę oliwy i dodać łyżkę cukru, postawić formę na ogniu i mieszać aż cukier zacznie się karmelizować, po czym zdjąc z ognia. Na dnie formy ułożyć upieczone pomidorki i pocięte na kawałki suszone pomidory. Całośc posypać cebulą. Ciasto francuskie ( po rozmrożeniu) rozwałkować , ułożyć na formie z pomidorami i lekko docisnąć. Piec ok pół godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Gdy tarta będzie gotowa wbić ją na talerz jak babke piaskową (wtedy spód będzie górą ). Posypać parmezanem i podawać od razu.