Sposób przygotowania:
Tarta z truskawkami
Truskawki umyć, usunąć szypułki, osączyć.
Mąkę wysypać na stolnicę.
Margarynę rozpuścić w rondlu, ostudzić.
W mące zrobić wgłębienie, wbić jajko, dodać śmietanę, cukier puder i schłodzoną margarynę.
Zagnieść kruche ciasto.
Ciasto włożyć do foliowej torebki , włożyć do zamrażalnika na ok. 10 minut.
Po tym czasie ciasto wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę, rozwałkować.
Formę wysmarować tłuszczem, włożyć ciasto do formy, uformować brzegi.
Na cieście ułożyć ciasno osączone truskawki.
Ciasto włożyć do piekarnika na 180 stop.
Piec przez ok. 15 minut.
Mąkę wysypać na stolnicę.
Margarynę rozpuścić w rondlu, ostudzić.
W mące zrobić wgłębienie, wbić jajko, dodać śmietanę, cukier puder i schłodzoną margarynę.
Zagnieść kruche ciasto.
Ciasto włożyć do foliowej torebki , włożyć do zamrażalnika na ok. 10 minut.
Po tym czasie ciasto wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę, rozwałkować.
Formę wysmarować tłuszczem, włożyć ciasto do formy, uformować brzegi.
Na cieście ułożyć ciasno osączone truskawki.
Ciasto włożyć do piekarnika na 180 stop.
Piec przez ok. 15 minut.