Sposób przygotowania:
Tarta ze szparagami
Mąkę wysypujemy na stolnicę. Solimy, wbijamy jajko, dodajemy wodę i masło. Wyrabiamy ciasto aż osiągniemy jednolitą masę. Wstawiamy do lodówki na około 40 minut. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy do formy wysmarowanej wcześniej masłem lub margaryną. Szparagi myjemy, ucinamy końce i kroimy na pół. Gotujemy około 10 minut w posolonej wodzie. Odcedzamy. Ciasto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 190 C. Creme de Camembert przekładamy do miski i mieszamy dokładnie z jajkiem. dodajemy płatki suszonego czosnku i ucieramy do masy odrobinę sera. Dokładnie mieszamy. Kiedy ciasto lekko się przyrumieni wyjmujemy je z piekarnika i nakładamy naszą masę i na to resztę utartego sera. Układamy szparagi i pomidorki i zapiekamy kolejne 10-15 minut.
Sarenka
julita82p
superbaba4
tomcio